Sommaröstrandin Pieni Saaristoleipomo voitti kultaa Artesaaniruuan SM-kilpailuissa Lohipasteijallaan.

”Talon emäntä keksi pasteijan nopeaksi hätävaraksi perheelleen. Pian pasteija lähti evääksi myös koulureppuun, metsäretkille ja purjehdusreissuille. Pasteija on huolellisesti käsin leivottu ja tarkoitettu helposti syötäväksi pienemmälle ja isommalle ruokailijalle. Emäntä itse nauttii pasteijan kotirappusilla auringonpaisteen ja kahvikupin kera. Lempeän perunavoitaikinan täytteenä on katajanoksissa savustettua lohta, tilliä ja riisiä. Pasteijan voi nauttia kylmänä tai kevyesti lämmitettynä.”

Tuomareitten perustelu voittaneesta tuotteesta: ”Kaunis kultainen piirakka, jossa taikina ja täyte tasapainossa. Hyvänmakuinen täyte ja houkutteleva ulkonäkö”

Lue lisää Artesaniruuan SM-kilpailusta täältä
kuva: Karin Lindroos

lilla-skargardsbageriet